Számos dolog van, ami elkerülhetetlen az életben, ezek közé tartozik az őszülés is. Szerencsére ősz hajat viselni divatosabb, mint valaha – bohém , könnyed és elegáns. Hajunk változásával együtt pedig szükség van a hajápolási rutinunk megváltoztatására is.

Olvassa el, hogyan gondoskodhat arról, hogy ősz haja mesés legyen!

Mitől lesz ősz a haj?
Minden a melanint termelő sejteken, az úgynevezett melanocitákon múlik. Ezek a sejtek felelősek a bőr és a haj pigmentációjáért. Ahogy öregszünk, a hajunkban megszűnik a melanintermelés, ami a haj színét adja. Amikor a melanociták készlete kimerül, a haj már nem pigmentálódik, és fehér lesz. Az őszülés mértékét nagyban befolyásolja a stressz és a genetika is.


Visszafordítható-e az őszülés?
Az egyszerű válasz az, hogy nem, de a folsav szedése segítségünkre lehet az őszülési folyamat lelassítására, valamint a megfelelő hajápolókkal nagyban hozzájárulhatunk hajunk védelméhez. Számos fodrász a tsubaki, másnéven kamélia virágot tartalmazó olaj használatát javasolja, amely évszázadok óta a japán nők szépségtitka.


Cél a hidratálás és a haj fényének megőrzése!
Az ősz haj durvábbnak tűnhet, mivel a fejbőr zsírmirigyei kevesebb faggyút termelnek, ami szárazabb, texturált hajat eredményez. A kor előrehaladtával a haj veszít sűrűségéből, fényéből és pigmentjéből, ezáltal törékenyebbé és érzékenyebbé válik a napsugarakra, nagyobb valószínűséggel oxidálódhat, sárgának és foltosnak tűnhet. Így a hajápolási rutinba mindenképp érdemes beépíteni a mélyhidratáló pakolás használatát. Ahogyan a szőkék világosabb haja hajlamosabb az elszíneződésre a környezet, valamint az őket érő vegyszerek hatására, ugyanez igaz az ősz hajszálakra is. A kék vagy lila pigmentált formulák használata friss megjelenést kölcsönöz a hajnak, segít a sárga tónusokat kiszűrni, és a szürke árnyalatokat a hideg/fehér oldalon tartja, kiemelve a haj természetes árnyalatait.


Egy személyre szabott, ősz hajra ajánlott hajápolási rutin kialakításával sokat tehet hajának egészségéért, és fényéért. Nézzen körül webáruházunkban, és rendeljen prémium minőségű hajápolóink közül, hogy haja mindig erős és ragyogó legyen!