Nyáron, bár igyekszünk mindent megtenni, hogy védjük hajunkat a napsütéstől, a sós víztől, vagy éppen a klórtól, nehéz átvészelni a strandon és a medencében töltött időt a haj károsodása nélkül. Így az őszi időszak tökéletes arra, hogy a haj egészségét helyreállítsuk.


Íme a legjobb hajápolási tippjeink, melyekkel haja dús maradhat a hűvösebb hónapokban is!


Kezdje az új szezont hajvágással

Szabaduljon meg a töredezett hajszálaktól! A tengerparton vagy a medencénél eltöltött hosszú forró napok után a hajvégek nagy valószínűséggel rendkívül szárazak és törékenyekké váltak, így kezdje azzal, hogy felkeresi fodrászát, hogy felfrissítse haját és eltüntesse a nem kívánt töredezett hajvégeket.



Fejmasszázs

A fejbőr masszírozása samponozás közben az egyik legjobb dolog a szalonlátogatás során. Építse be otthoni rutinjába is, és minden hajmosásnál masszírozza át fejbőrét. Ezzel serkenti a vérkeringést, és elősegíti az egészséges hajnövekedést.


Ha hullik a haja..

Ősz és tavasz elején sokan küzdenek a hajhullással, melyre remek megoldás lehet az aminexil tartalmú ampullák használata. Kúraszerű alkalmazásukkal pár hét alatt megerősíthetőek a hajhagymák, a fejbőr pedig extra védelmet kap.



Hidratáló pakolás

Kérje ki fodrásza véleményét, hogy mely termékek felelnek meg legjobban az Ön hajtípusának, vagy töltse ki hajdiagnosztikánkat, mely az Ön válaszai alapján képes elemezni hajának szükségleteit, hogy teljesen személyre szabott hajápolási termékajánlatot készítsen.


Használjon hővédő termékeket

Hidegebb hónapokban hajunkat több mesterséges hő éri, többet használjuk a hajszárítót, így elengedhetetlen a megfelelő hővédő használata.



Helyes táplálkozás

A legegyszerűbb őszi hajápolási tipp, amely gyönyörűen hidratált hajhoz vezet, a helyes táplálkozás. A fehérjében gazdag ételek, mint a joghurt, diófélék és magvak, tojás, sovány pulyka-, vagy csirkehús erősíthetik a hajat, míg az Omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, például a lazac, fényt adhatnak. Az elegendő vízfogyasztás jótékony hatásait pedig sosem lehet eléggé hangsúlyozni!


Ha hajunkat a hűvösebb hónapokban megfelelően ápoljuk, erősebb, egészségesebb és ellenállóbb lesz a következő nyárra. Ne feledje, a megelőzés mindig jobb, mint a kárelhárítás!


Prémium hajápolási termékekért nézzen körül webáruházunkban!