Az esküvő előtt a menyasszonynak rengeteg a dolga. Ki kell választania a tökéletes ruhát, cipőt, gondot kell fordítania a vendéglistára, a terítékre, a virágokra, a színekre, sok-sok fontos dologra. Nem kevésbé lényeges az esküvői frizura kérdése. Íme, a mi 5 tippünk, amelynek segítségével biztos a siker ezen a fronton is.

Csillogó és erős hajra vágyik mindenki, függetlenül attól, hogy épp esküvőre készül vagy nem. A nagy nap közeledtével azonban a szép haj még inkább céllá válik. Néhány apróság betartásával elérhető a kívánt cél, és az esküvőjén tündökölni fog.


5 tipp, hogy haja valóban tündöklő legyen az esküvőn


1. Megfelelő, helyes táplálkozás

Bármennyire furcsa is, hajunk megfelelő állapotáért nemcsak a hajápolással tehetünk sokat, hanem bizony belülről is. Nagyon fontos dolog, hogy hogyan táplálkozunk. Akkor, ha megfelelő arányban és minőségben juttatunk be tápanyagokat a szervezetünkbe, a hajunk erős, fényes és egészséges lesz. A sok zöldség, gyümölcs elengedhetetlen, valamint az is, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk (főleg vizet és gyógyteákat, de a gyümölcs- és zöldséglevek is megfelelőek).

2. A haj külső ápolása

Ahhoz, hogy a hajkorona sokáig megőrizze egészségét, külsőleg is oda kell figyelni rá. Olyan termékekkel kell ápolni, amelyek a hajtípusnak megfelelőek, megőrzik a haj nedvességtartalmát, visszahidratálják azt, ha szükséges. Elengedhetetlen a megfelelő sampon, balzsam, hővédő spray használata, de nem szabad kihagyni a fejbőrradírt és a hajpakolást sem. Sokféle termék, de mind hozzájárul ahhoz, hogy a haj ne csak egészségesnek tűnjön, hanem valóban az is legyen. Nagyon fontos a hajmosás. A túl hideg és a túl forró víz nem tesz jót a hajnak és a fejbőrnek. Kiszáradhat a fejbőr, viszkethet, a haj korpásodhat. Ugyanígy fontos szempont a haj szárítása is. Kerüljük a túl forró levegőt! A haj kifésülésére is kellő gondot kell fordítani, hiszen vizesen igen érzékenyek a hajszálak. Bontófésűt kell használni, és lassan dolgozni, hogy a hajszálak ne sérüljenek.

3. Tartson néha hajnapot!

Egy-egy hétvégén érdemes néha hajwellness-napot tartani. Ilyenkor ki lehet próbálni valamilyen ápoló, regeneráló hajpakolást, hajolajakat, amelyeket máskor nem. Jó kis bekuckózós napot lehet így tartani, akár barátnőkkel együtt is. Válasszon ki néhány terméket, amit szívesen kipróbálna, ami a hajtípusához való, és vesse bele magát a wellnessbe!


4. Figyeljen a vitaminokra!

Nemcsak a táplálkozással, hanem különböző táplálék-kiegészítőkkel is hozzájárulhat haja egészségéhez. Érdemes kiválasztani egy olyan terméket, amely kifejezetten a haj egészségének támogatására készült, és csak abban az esetben váltani, ha a kiválasztott vitamin komplex valamiért nem megfelelő. Jó lehet ilyenkor kikérni a háziorvos véleményét is.

5. Kerülje a hajsanyargató frizurákat!

Egy szoros copf vagy konty kész katasztrófa a hajszálakra nézve. Az esküvő előtt érdemes kerülni ezeket, és inkább a laza lófarkat vagy laza kontyot választani. Ez azért nagyon lényeges, hogy a hajhagymák lélegezni tudjanak, erősödhessenek.


Kezdje el még ma a haja megfelelő ápolását. Ehhez minden segítséget és minőségi terméket megtalál a honlapunkon.

PROFESSZIONÁLIS TERMÉKEKÉRT NÉZZEN KÖRÜL WEBÁRUHÁZUNKBAN!