A terhesség az egyik leghihetetlenebb élmény, amit egy nő átélhet. A test jelentős változásokon megy keresztül, ahogy arra készül, hogy gondoskodjon a benne formálódó új életről. A legtöbb ilyen változás ebben az időszakban a belső hormonális változásoknak köszönhető, és ezek a többlethormonok a szervezetben megváltoztathatják a haj ciklusát is. A haj dúsabbnak és élettel telibbnek tűnhet, vagy esetenként túlságosan is száraznak, egyesek pedig jelentős mértékű hajhullást is tapasztalhatnak. Bár a várandósság minden szervezetre máshogy hathat, mindenképpen érdemes figyelni a hajápolás fontosságára ebben a különleges időszakban is. Megfelelő ápolással és egészséges táplálkozással általában a szülés után 6 hónapon belül helyreállhat a haj egészsége.

Várandósság alatti hajápolási kisokos

Ismerje meg új hajtípusát

A hajtípus ismerete fontos tényező a haj táplálásában és egészségének megőrzésében. A terhesség alatt a haj különböző változásokon megy keresztül, változhat szerkezetében, vastagságában és mennyiségében is, így fontos, hogy ne megszokásból használjon hajápoló termékeket, hanem hajápolási rutinját haja új, megváltozott igényei szerint alakítsa.

Fejmasszázs

A terhesség alatti hajápolás és egyben a kikapcsolódás nagyszerű módja egy jó fejmasszázs. A fejbőr mandula-, vagy argánolajos masszírozása növelheti a haj vastagságát és javíthatja a vérkeringést, ami hajnövekedést idézhet elő. Hetente legalább három-négy alkalommal masszírozza át a fejbőrt kis körkörös mozdulatokkal, ujjbegyével enyhe nyomást gyakorolva. Illóolajokat is használhat: az olyan olajok, mint a levendula vagy római kamilla biztonságosak, azonban ebben is legyen körültekintő, és konzultáljon orvosával, mielőtt beépítené őket hajrutinjába.

Sampon és kondicionáló

Ügyeljen arra, hogy hetente legalább egyszer-kétszer alaposan mossa meg haját, valamint minden hajmosáskor alkalmazzon kondicionálót. Különös figyelmet kell fordítani a hajvégekre, érdemes leave-in termékeket használni, hogy elkerülje a száraz, töredezett hajvégeket. A terhesség előrehaladtával a hajmosás egyre nehezebbé válhat, bátran kérje meg partnerét, hogy segítsen haja ápolásában, valamint a száraz samponok is ideális alternatívát jelentenek.

Kerülje a nedves haj fésülését

Ne fésülje nedvesen a haját! Hagyja természetes módon megszáradni, vagy használjon hajszárítót közepes hőfokon, és csak ezt követően fésülje meg, lehetőleg széles fogazatú fésűvel.

Rendszeres hajvágás

A rendszeres hajvágás segít elkerülni a töredezett hajvégeket, egy új stílus pedig remek hangulatjavító is!


Hajfestés: Szabad vagy sem?

Ezzel kapcsolatban sok az ellentmondásos információ, nem csoda, hogy rengeteg nő tanácstalan a témában. Ha eddig az eredeti hajszínét viselte, lehetőleg ne ezt az időszakot válassza a kísérletezéshez. Ha korábban is festette a haját, és úgy érzi mindenképpen ragaszkodna a festéshez, mindenképp konzultáljon egy profi fodrásszal, hiszen ő tudni fogja melyek azok a hajfestékek, amik garantáltan nem okoznak problémát, illetve jobban tud figyelni, hogy a festék ne érintkezzen fejbőrével. Kerülje a PPD-t és ammóniát tartalmazó hajfestékeket, az otthoni hajfestést pedig mindenképpen mellőzze.

Kiegyensúlyozott étrend

Minden, amit most eszik, segít táplálni a babát, és megadja a testnek azt az erőt, melyre szüksége van ebben a változásokkal teli időszakban. Forduljon orvosához, hogy megtudja az Ön számára legmegfelelőbb terhességi hajápoló étrendet, valamint ne felejtse el átbeszélni azoknak az élelmiszereknek listáját, amelyektől a terhesség alatt tartózkodnia kell.

Lazítson!

A stressz a terhesség alatti hajhullás egyik fő oka. A megváltozott hormonok és a hangulati ingadozások negatív hatással lehetnek a hajára. Olyan tevékenységeket végezzen, amelyek segítenek ellazulni. Vegyen egy kellemes, hosszú fürdőt, hallgasson nyugtató zenét, meditáljon, jógázzon, aludja ki magát, menjen el egy pihentető fejmasszázsra egy szalonba. Töltődjön, élvezze ezt a csodás időszakot!

PROFESSZIONÁLIS TERMÉKEKÉRT NÉZZEN KÖRÜL WEBÁRUHÁZUNKBAN!