Egy nő életében az ápolt megjelenés kulcsszerepet játszik. Ennek egyik elengedhetetlen összetevője a frizura. Ám sokszor hajmosás nélkül nem jó a haj tapintása, nehezebben formázható. Íme, a mi frizurafrissítési tippjeink.


A frizura felfrissítésére több okból is szükség lehet – akár naponta. A mindennapos hajmosás nem feltétlenül tesz jót a hajnak, főleg, ha az száraz és töredezett. Abban az esetben is szükséges a frissítés, ha a haj könnyen zsírosodik, hiszen akkor hamar a fejbőrhöz tapad, a frizura lelapul és elveszíti volumenét. A zsírosodásnak több oka is lehet, ezek között szerepe van a genetikának, annak, hogy sokat fésülgetjük, sokszor hozzányúlunk a hajhoz – ezek a tevékenységek ugyanis faggyútermelésre ösztönzik a faggyúmirigyeket. A különböző évszakokban is lehet különböző a haj állaga, előfordulhat, hogy a meleg hatására zsírosabb, fűtésszezonban pedig szárazabb. A szakértők azt tartják, hogy heti három hajmosás az ideális a haj egészségének megőrzése szempontjából. Ha minden nap hajat mosunk, a hajszálak külső felületén nem marad meg az a természetes bevonat, ami magától képződik, ezért a faggyúmirigyek még több faggyút fognak termelni. Igen ám, de mit tegyünk akkor, ha a frizuránk minden reggelre lelapul, szedett-vedett benyomást kelt?

Az egészséges haj megőrzése nagyon fontos, a frizura frissítése így könnyebb lesz

Íme, a tippjeink!


    1. Ha zsíros a haja, használjon mélytisztító sampont, mivel az könnyen eltávolítja a szennyeződéseket, és felfrissíti a hajat.

    2. A balzsamot, hajkondicionálót ne a fejbőrre és a hajtőre vigye fel, mert ez elnehezítheti a hajat és zsírossá is teheti.

    3. A fejbőrre használjon fejbőrradírt. Ez a készítmény minden hajtípus esetén jó szolgálatot tesz. Eltávolítja a fejbőrön lévő elhalt hámsejteket, ezzel segítve a megújulást. Így a haj egészségesebb, ragyogóbb lehet.

    4. Ne feledje, az életmód hatással van a szervezetünkre, ahogy a bőrünkre, úgy a hajunkra is. Fogyasszon sok folyadékot, hogy belülről is hidratálja a bőrét, ezzel együtt a fejbőrt is. 

      • Kerülje a stresszt
      • Fogyasszon elegendő mennyiségű, és jó minőségű zöldséget és gyümölcsöt
      • Figyeljen a vitamin és ásványianyag-bevitelre
      • Kerülje azokat hajápolókat, amelyeke nem az ön hajtípusára valók




      5. Válasszon jól fodrászt! Lehet, hogy ez a pont kicsit furán hangzik, hiszen mi köze a haj egészségéhez a fodrásznak… Nagyon is sok, hiszen az általa használt termékek már alapjában meghatározzák, hogy milyen lesz a frizura. A jó hajvágás pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a frizura valóban a miénk legyen, és kellőképp tudjuk viselni.

      6. Találja meg az egészséges egyensúlyt a hajápoló termékek használatában! Nem minden termék jó a zsíros hajra, nem mindegyik segít a száraz tincseken. Először meg kell ismernie a hajtípusát, hogy jól tudjon választani. Segítünk!

      7. Ismerje meg a száraz sampont! Az egyik legjobb találmány, ami segíti a mindennapi frizurafrissítést. Nem kell hozzá semmi más, csak egy csúcsminőségű száraz sampon és néhány perc a használathoz. Csak fújja a hajtövekre, oszlassa el, és máris formázható a frizura. A felesleges faggyú pedig mintha nem is lett volna!

      Természetesen nem mindig van időnk, és adódhat úgy, hogy a rohanásban még a száraz sampon is kihívás. Erre az esetre jó, ha van otthon egy-egy csinos hajkendő, vagy egy csinos kalap, ami bevethető.


      PROFESSZIONÁLIS TERMÉKEKÉRT NÉZZEN KÖRÜL WEBÁRUHÁZUNKBAN, TALÁLJA MEG A LEGMEGFELELŐBB HAJÁPOLÓKAT!