A napi bőrápolási rutin része a tisztítás, a tonizálás, a hidratálás, amikor pedig szükséges, a radírozás. Gondolta volna, hogy nemcsak az arcbőrnek és a testnek van szüksége az elhalt hámsejtek eltávolítására, hanem a hajas fejbőrnek is?

Az évszakok változása, egy-egy stresszesebb időszak igencsak megviselheti a hajat és a fejbőrt is, így azok kiszáradhatnak, megjelenhet a korpa, de akár jobban zsírosodhat is a haj, mint máskor. Ilyenkor szükség van egy kis tuningra, egy nagygenerálra. Ilyenkor jöhetnek a nehezebb pakolások, az értékes olajak. A fejbőr radírozása is része ennek a turbózásnak, azonban ezt a műveletet nyugodtan be lehet építeni a heti hajápolási rutinba is, nem kell megvárni az évszakváltást.


Mire jó a fejbőrradír?

Tisztázzuk a legfontosabbat, a haj és a fejbőr nem ugyanaz, így nem is ugyanazt az ápolást igényli. A fejbőrradír ugyanúgy működik, mint az arc- és testradír, vagyis az elhalt hámsejteket távolítja el, tisztítja a bőrt. Emellett hozzájárul, hogy a haj egészségesebb legyen, hiszen az egészséges fejbőr erőssé teszi az új hajszálakat, ezáltal a haj dúsabb is lehet. Ma már szalonokban is kérhető ilyen szolgáltatás. A sok hajformázás, például a hajlakk láthatatlan réteget képez a hajon, amit nehéz eltávolítani, főleg a fejbőrről. A radír ebben is segít. Maximális tisztaságot érhet el a használatával.

Hogyan kell használni?

  1. Mindenek előtt legyen nagyon kíméletes – pont úgy, mint az arcbőr radírozásánál. Lágy, körkörös mozdulatokkal kell bemasszírozni a fejbőrbe az értékes hatóanyagokat. Ez serkenti a vér áramlását, emiatt a haj gyorsabban nőhet és egészségesebb lesz. Érdemes hetente egyszer a hajápolási rutinba iktatni, azonban, ha a haj nagyon száraz, igénybevett és korpásodik is, akkor ritkábban. Előfordulhat, hogy a fejbőr jobban hámlik, fontos, hogy olyan radírt válasszon, amely tartalmaz cinket. Ez ugyanis segít lassítani a hámlást, regenerálja a fejbőrt.
  2. A fejbőrradír ideális körülményeket teremt az egészséges hajszálak növekedéséhez. Amikor radírt használ, nem kell sampont is használni, hiszen a radír megfelelő tisztítást eredményez, hiszen eltávolítja az elhalt sejteket, a szennyeződéseket.
  3. Nagyon fontos, hogy – ahogy a sampon, a kondicionáló és minden hajápoló esetében is – a fejbőrradír a hajtípusnak megfelelő legyen. Normál és zsírosodásra hajlamos haj esetén olyan fejbőrradírt válasszon, amely tartalmaz tengeri sót. Ez az összetevő segíti a haj és a fejbőr mélyen ülő szennyeződéseinek eltávolítását. Jó, ha a termék tartalmaz szalicilsavat és B5-vitamint, amik megakadályozzák a kiszáradást, lezárják a hajvégeket, megakadályozzák a töredezést.
  4. Ha a fejbőre nagyon érzékeny, a jojoba olaj nagy segítség, hiszen finoman tisztít, óvja a fejbőrt, megelőzi a kiszáradást és így a viszketést is.

Lassan a hajformázókkal!

A hajra fújható formázók réteget képeznek a haj tövénél a fejbőrön. Eltömítik a pórusokat, és ennek eredményeként gyengülnek a hajszálak. A következmény ritkuló haj lesz. Emiatt nagyon óvatosan kell bánni ezekkel a formázókkal. Akkor kell használni őket, amikor tényleg szükségesek. Az otthon tartózkodás, a hétvége jó alkalom arra, hogy a hajszálak és a fejbőr pihenhessen.


A megfelelő fejbőrradír kiválasztása nem kis feladat. Nézzen körül webáruházunkban!