Tudjuk, a folyamatosan rohanó hétköznapokban nem könnyű még az éjszakai hajápolásra is megfelelő mértékben odafigyelni, de ennek elhanyagolása sajnos fénytelen, töredezett hajat eredményezhet, pedig ki ne szeretne minden nap puha, sima és gyönyörű hajjal tündökölni?
Olvassa el tippjeinket, melyek betartásával sokat tehet annak érdekében, hogy Ön is egészségesebbnek, puhábbnak és erősebbnek érződő hajjal ébredjen!
Fésülködésre fel
A haj állandó ápolásra szorul, ezért fontos, hogy lefekvés előtt gyengéden átfésülje, így biztos lehet benne, hogy a haja nem gubancolódik össze. Javasoljuk, hogy széles fogú fésűt használjon, elkerülve ezzel a hajhullás és a töredezés kockázatát.
Használjon szérumot
Egy regeneráló hatású hajszérum hidratálja és táplálja a hajat, csökkenti a gubancolódást, és véd a károsodástól. Könnyű textúrával védőpajzsot von a hajszálak köré, csökkentve ezzel a haj és a párna közti súrlódást, így védve a hajat a töredezéstől és a szöszösödéstől.



Masszírozza át a fejbőrét
Az egészséges fejbőr egészséges hajhoz vezet, így ajánlott minden este lefekvés előtt átmasszíroznia a fejbőrét 2-5 percig. Ezzel segítheti a megfelelő vérkeringést és egészségesen tarthatja a fejbőrt.
Kerülje a szoros copfokat, vagy egyáltalán ne kösse össze a haját
Ha azt szeretné, hogy haja egészséges és fényes legyen, ne kösse össze túl szorosan. A feszes frizurák károsítják és összekuszálják a hajat, ami végül a haj töredezéséhez vezet. Ha éjszakai hajápolót használ, először fésülje át széles fogú fésűvel, majd kösse laza copfba. Ne feledje, ne használjon fém, gumi, vagy műanyag csatokat vagy hajgumikat. Inkább válasszon puha, selyem szalagot, vagy selyemkendőt.
Ne aludjon nedves hajjal
Ha a haja nedves, hajlamosabbá válik a töredezésre, ezért nem tanácsos nedves hajjal fésülködni sem. Amikor a hajszálak nedvesek, a fehérjekötések gyengülnek a hajban, így érdemes kerülni a lefekvés előtti hajmosást, mert az előbb-utóbb hajkárosodáshoz vezethet.
Mondjon igent a selyemre
A pamut párnahuzatok okozta súrlódás következménye általában a száraz haj, a töredezett hajvégek, és a hajkárosodás, ezért érdemes kerülnie őket. Váltson inkább selyem huzatra az egészséges és fényes haj érdekében. A selyem puha és sima, segít csökkenteni a haj súrlódását és az összegubancolódás kockázatát alvás közben, miközben lehetővé teszi a haj nedvességének megőrzését.

Professzionális termékekért nézzen körül webáruházunkban, találja meg a legmegfelelőbb hajápolókat!