Hullik a haja vagy viszket a fejbőre? A haja sok mindent elárul az egészségéről, így nem szabad félvállról venni a jelzéseket. Lássuk, mi a 3 leggyakoribb hajprobléma, és mi állhat mögöttük.

Az haj és az egészség kapcsolata olyan szoros, hogy érdemes minden jelzésre odafigyelni. Az alábbi problémákat két oldalról kell megközelíteni, egyrészt egészségügyi oldalról, másrészt pedig a megfelelő hajápoló termékek felől.

Hajhullás

Ha naponta 100-nál több hajszála hullik ki, alopéciáról, vagyis hajhullásról beszélünk. A hajhullás mögött sokféle tényező állhat, és a hajhullás a kiváltó ok megjelenése után úgy 10-12 héttel jelenik meg. Kétféle hajhullást különböztetünk meg: az egyik az akut, vagyis alkalmilag jelentkező, a másik pedig a krónikus, vagyis hosszan fennálló, visszatérő. Az előbbit abszolút banális problémák is okozhatják mint például az influenza, vagy valamilyen immungyengeség. Az utóbbinak lehetnek genetikai és hormonális okai, de állhat mögötte a stressz is. Érdemes kivizsgáltatni, hogy mi lehet a probléma, mert nem ritka a vashiány, a B12- és D-vitamin hiány, de állhat a háttérben pajzsmirigy-túlműködés.

Ahhoz, hogy a hajprobléma rendeződjön, alapos egészségügyi kivizsgálásra van szükség, hogy a kezelés célzott lehessen.

Hajhullás esetén fontos, hogy a leghasznosabb prémium minőségű termékeket válassza a hajápoláshoz. Ehhez fontos tudni, hogy mi okozza a hajhullást. Így egészíti ki egymást az egészségügyi vizsgálat és a szépségápolás.Hajtöredezés

A haj gyengülését, töredezettségét sok minden okozhatja, de az egyik leggyakoribb a fehérjehiány. Érdemes hát megpróbálni módosítani az étrendjét, amelyet fehérjékben gazdagabbá kell tenni. Tojással, sovány húsokkal, kagylóval, alacsony zsírtartalmú sajtokkal nem lehet melléfogni. A fehérjehiány mellett a haj töredezését kiválthatja pajzsmirigy-túlműködés vagy cinkhiány is. A csicseriborsó és a kesudió sok cinket tartalmaz, érdemes fogyasztani ezeket. A problémát azonban okozhatja az is, ha hajápolás során nem megfelelő termékeket használ, vagy túl sokszor formázza meleg levegővel a frizuráját. A hajtöredezés enyhítésére fontos, hogy a vitamin- és ásványi anyag szint mindig normális legyen, ne alakuljon ki hiány semmiből. Ezért fontos olyan multivitamin alkalmazása, ami erősíti a hajat is.


Stressz, irritáció, külső időjárási változások mind-mind okozhatják fejbőr viszketését. Az esszenciális zsírsavak, pontosabban az omega-3 hiánya elmélyítheti a gondokat. Ezt étrendi változtatásokkal lehet orvosolni, tengeri halak fogyasztásával, dióval, tojással. Egy jól megválasztott multivitamin ebben is segíthet, ám óvatosan kell belekezdeni, mindenképp érdemes megejteni előtte egy alapos kivizsgálást. Az étrend megváltoztatása mellett fontos a jól kiválasztott hajápolók alkalmazása, hiszen a tünetekre ezekkel gyakorolhatja a legnagyobb hatást.Legújabb szolgáltatásunk, a hajdiagnosztika egyedülálló online konzultáció, amely egy fejlett algoritmussal segít megtalálni a megfelelő hajápolási rutint. Nem kell mást tennie, csak weboldalunkon válaszolni a hajdiagnosztikai teszt kérdéseire. A válaszokkal segítünk elemezni egyedi hajproblémáit. Az eredmény felrajzolja a problémát és így kifejezetten az ön számára ajánlhatunk hajápolási termékeket.

Kattintson ide, és fedezze fel saját hajápolási rutinját!