Nyáron, akár a strandon, vízparton süttetjük magunkat, akár városnéző túrán vagyunk, a haj a napsugárzás, a klóros vagy sós víz hatására nagyon kiszáradhat, töredezetté válhat. Ha megfelelően ápolja, megelőzheti a nap káros UV-sugarainak rombolását. Lássuk, mire kell figyelni.

A nyár beköszöntével érdemes a hajunkra még nagyobb figyelmet fordítani, ugyanis sokféle külső hatás károsíthatja ilyenkor a hajtincseket.
  • A napsugárzás: Az UV-sugarak felsértik a hajszálak külső rétegét, ami vízben még jobban megnyílik, így a hajszál belső szerkezete veszélybe kerül.
  • A sós víz: a tengervíz károsítja azt a fehérjét, ami a haj szerkezetének közel 98%-át teszi ki. Ez a keratin.
  • A klóros víz: a klór egy olyan lúgos kémhatású, veszélyes anyag, ami kiszárítja és nagyon sérülékennyé teszi a hajszálakat.


Hogy ezeket a kellemetlen utóhatásokat elkerülje, fontos, hogy már napozás előtt is óvja a haját. Erre jó választás a Kérastase Soleil Huile Siréne olajos permet, ami egy olyan kétfázisú készítmény, ami mélységében ápolja a napsugárzás hatásának kitett hajat, mélyrehatóan táplálja a bőrt, helyreállítja a sérült hajszálakat és gazdag, dús hullámokat képez a valódi beach-hatásért.

Ne feledje, hogy napozás közben mindig viseljen kalapot vagy sapkát, ami megóvja a haját és a fejbőrét a káros sugaraktól, valamint attól, hogy a hajszálak kiszáradjanak és sérülékennyé váljanak!


Napozás után is sokat tehet haja és fejbőre egészségének védelméért. A Kérastase Soleil Bain Apres-Soleil sampon megvédi a hajat a napozás okozta károsodásoktól. A sampon használatával megelőzheti, hogy a haja kiszáradjon, töredezetté és kezelhetetlenné váljon. Az összetevőinek köszönhetően kompenzálja a napozás és a víz által okozott károsodásokat. A haj fényes és ragyogóan puha lesz, anélkül, hogy a termék elnehezítené a tincseket. Ez a sampon igazi főnyeremény, ugyanis helyreállítja a sós vagy klórozott víz hatásának kitett hajat, védi a hajszínt és meghosszabbítja a tartósságát, miközben selymessé is teszi a hajat.


A nyári hajápolási rutin megkerülhetetlen része a hajmaszk használata is, hiszen az erősen károsodott hajnak minden extra ápolás elkél. A Kérastase Soleil Masque hajmaszk egy olyan egyedülálló hajpakolás, amit kifejezetten a napsugárzás által megterhelt hajra fejlesztettek ki. Hatékonyan helyreállítja a hajkárosodást, óvja és meghosszabbítja a hajszínt, selymes lágyságot és ragyogó fényt ad a hajnak, valamint védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen.


Ahhoz, hogy a mindennapokban megőrizze haja ragyogását, fokozottan ajánlott a Kérastase Soleil Créme UV Sublime krém használata. Ez a védőkrém a nap, a klór és a sós víz által terhelt hajra készült professzionális hajápoló, ami megőrzi a haj vitalitását és tápláltságát. Olyan, mint a felkiáltójel a mondat végén: hidratálja a napsugárzás hatásának kitett hajat, finommá és selymessé teszi a tincseket, megkönnyíti a kifésülést, védelmet nyújt az UV-sugarak ellen, ellenállhatatlanul lágy az illata, ami kellemesen a hajban marad. Meggátolja a haj kreppesedését, miközben regenerálja a tincseket.

Nyáron nemcsak a külső hatások nehezítik a haj védelmét, hanem a testünk is sok olyan tünettel reagál, amelyek hatással vannak a hajunkra, fejbőrünkre. Az izzadás miatt például előfordulhat, hogy naponta igényeljük a hajmosást. a Kérastase Soleil termékek alkalmasak akár mindennapos használatra is, mivel nem károsítják sem a hajat, sem a fejbőrt. Ráadásul nyaralásra is könnyedén magunkkal vihetjük, mivel a termékcsalád tagjai travel size méretben is elérhetők.

Kattintson webáruházunkba, és rendelje meg a nyári hajápolás elengedhetetlen kellékeit!