Az, hogy kinek milyen a haja állapota, részben a génjeitől, az örökségétől függ. Vannak, akik nagyon szerencsések, és gyönyörű, egészséges hajkoronával áldotta meg őket a sors, másoknak komoly erőfeszítésbe kerül elérni az áhított célt. Mivel azonban helyes hajápolással, megfelelő termékekkel és életmóddal sokat tehet a hajáért, nem kell nagyon elkeseredni, ha esetleg Ön a második csoportba tartozik.

Ahogy az idő telik

Telnek az évek és a bőrünk szemmel látható változásnak indul. Ráncok, szarkalábak alakulnak ki, a szemünk alatt jobban látszik a fáradtság. A haj és a fejbőr számára sem múlik nyomtalanul az idő. Az élettelen, fakó haj sajnos nem valami szép látvány, és az ősz hajszálakból is egyre több és több lesz. A kor előrehaladtával a bőrünk szárazabb lesz. Ezt a jelenséget a hajunkon és a fejbőrön is tapasztalhatjuk. A bőr faggyútermelése lecsökken, és ezzel egyenes arányban a haj és a fejbőr szárazzá válik, a haj töredezett lesz és nehezebben kezelhető. Ahogy elmúlik a harmadik x, a hajhagymák egyre jobban sorvadásnak indulnak, így a hajszálak átmérője is csökken. Ezért van az, hogy ahogy idősödünk, a hajunk volumene egyre kisebb lesz. És ezzel még nincs vége! Sajnos a hajhullás is egyre jellemzőbb, egyre több hajszál lesz a hajkefében.
Mivel a haj és a fejbőr öregedése már viszonylag korán, többnyire még 30 éves kor előtt megindul, érdemes odafigyelni a megfelelő ápolásra.

Mit tehet?

Fontos, hogy a hajmosások számát némileg csökkentsük. Ez azt jelenti, hogy ne minden nap, hanem csak hetente kétszer-háromszor mossunk hajat, így a már amúgy is csökkenő faggyútermelést nem befolyásoljuk annyira. A hidratálás elengedhetetlen, ahogy a tápláló termékek használata is. Az étkezésében feltétlenül figyeljen a fehérjék és az omega-3 zsírsavak bevitelére. A jó zsírok ugyanis segítenek a hajerősítésben. Ezek a zsírok a hajhullás ellen is jó választásnak bizonyulnak, ugyanakkor ezt a problémát máshogy is kezelni kell. A stressz és a rohanás semmiképp nem jó, így ezeket igyekezzen kiiktatni az életéből. A C-vitamin erős antioxidáns, így ennek fokozott bevitelére is szükség lesz.

A Kérastase megoldása a haj és a fejbőr öregedésének látható jelei ellen – A Chronologiste termékcsalád


Függetlenül a haj típusától, mindenkit utolér a haj és a fejbőr öregedése. Mindegy, hogy egyenes, göndör, dús, vagy kevésbé dús a haja, a folyamat megállíthatatlan. Ez kissé szomorúan hangzik, de nem kell elkeseredni. Az öregedés lassítható, és a Kérastase mindent meg is tett azért, hogy a lehető legjobban le is lassítsa. A megoldás a megújult Chronologiste termékcsalád, amely újult erővel veszi fel a kesztyűt a látható jelek ellen. A termékcsaládnak új neve is lett: Régénérant. A termékek hialuronsavat tartalmaz, amely a már előbb is említett hidratáláshoz és intenzív feltöltéshez elengedhetetlen összetevő. Ám a Kérastase E-vitamint is adott a termékekhez, ami az oxidáció ellen jelent erős védőpajzsot, valamint Abyssine-nel is gazdagította a termékcsalád tagjait. Ez az anyag a sejtaktivitást regenerálja.

A Chronologiste termékcsaládban a következő ápoló termékeket találja:

A haj és a fejbőr tökéletes, egészséges megjelenéséhez nélkülözhetetlen az alapos és mélyreható tisztítás. A Kérastase Chronologiste Pré-Cleanse Régénérant az általános samponoknál akár 96%-kal több szennyeződés eltávolítására képes, így megőrzi a fejbőr egészséges sav-bázis egyensúlyát. Az eredmény: egészségtől ragyogó haj, amelyet körbeleng a tearózsa, a balsafa és a pézsma luxus illata.

A Kérastase Chronologiste Bain Régénérant hajfürdő sampon intenzív hidratálással és táplálással biztosítja a haj fényűző újjászületését. Gyengéden eltávolítja a fejbőrről és a hajról a szennyeződéseket. Ennek köszönhetően a haj ellenállóvá, ragyogóan fényessé és selymes tapintásúvá válik. A hajfürdő a tearózsa, a balsafa és a pézsma illatának felejthetetlen érintését hagyja a hajon. Csodálatos volument kölcsönöz a hajnak, miközben visszaadja annak tökéletes rugalmasságát még a fénytelen, fakó és az öregedés jeleit mutató hajnak is.

A fénytelen és fakó haj megmentője! A Kérastase Chronologiste Masque Intense Régénérant revitalizáló, mélyápoló pakolás intenzív és hosszan tartó tápláló, valamint hidratáló hatásával új életre kelti a megfáradt hajat. Óvja a hajat, hatszor nagyobb fényt biztosít számára és visszaadja fényűző volumenét, rugalmasságát. Segít azonnal megújítani a hajrostok szerkezetét. A haj tündöklő fényű, erős lesz.

A parfümolaj varázslatos kifinomult illata kiemeli az ön egyéniségét, míg tápláló összetevői káprázatos fényt biztosítanak a haj számára. A Kérastase Chronologiste Huile De Parfum olaj a perzsa lime frissítő aromájának, a zöld tulipán, a bódító magnólia, a rózsatea és az illat alapját képző cédrus, valamint pézsma tónusainak elegáns kombinációját tartalmazza. A szérum fényűző illata által nyújtott érzéki élmény tökéletesen kiegészíti a kivételes összetevők rendkívüli hatékonyságát, aminek köszönhetően csökken a haj szöszösödése és elektrosztatikussága.

Kaviárgyöngyökkel gazdagított, revitalizáló szérum a fejbőr és a haj lenyűgöző ápolásáért. Segít visszaadni a fejbőr és a haj fiatalos megjelenítését, mintha az idő egyáltalán nem hagyott volna nyomot rajtuk.

A hajban maradó szépítő Kérastase Chronologiste Thermique Régénérant hővédő tej egészséges megjelenést kölcsönöz a hajnak és megóvja a hő káros hatásaitól egészen 230°C-ig. A termék hatóanyagai segítenek lezárni a hajszálak kutikuláját, ezáltal bársonyosan puha tapintást biztosítanak a hajnak. A Kérastase Chronologiste Thermique Régénérant 24 órás szöszösödés elleni védelmet biztosít a hajnak, egyúttal hajformázás közben rugalmasságot és nagyobb volument kölcsönöz neki. A hővédő tej tearózsa, balsafa és pézsma tónusait tartalmazó fényűző illata azonnal elvarázsolja az érzékeket.

Válassza ki az ön kedvencét, nézzen körül a webshopunkban. Keresse a termékeket csomagban is!